19 Nisan 2009 Pazar

Imagine Cup 2009 Yazılım Tasarımı Finali Sonuçları

Imagine Cup 2009 Yazılım Tasarımı Finali Sonuçları

17 Nisan'da gerçekleştiren Final'de dereceye giren ve özel ödül alan ekipler belirlendi.



Finale kalan 7 ekibin projeleri arasında 17 Nisan’da Microsoft İstanbul ofisinde yapılan seçmelerde, Yazılım Tasarımı kategorisinde birinciliği kazanan Yeditepe Üniversitesi’nden CogoStuff projesi oldu. Türkiye’yi Temmuz ayında Kahire’de temsil etme hakkını kazanan ekip, Dr. Tacha Serif danışmanlığında, bilgisayar mühendisliği bölümü öğrencileri Mert Unan, Alkım Şenkan ve Umut Karakulak’dan oluşuyor.

Türkiye finalinde ikinciliğini Shop&Donate projesi ile Doç. Dr. Atilla Gürsoy danışmanlığında bilgisayar mühendisliği öğrencileri Yasemin Avcular, Yiğit Kıran, Ahmet Kubilay Eldem ve Alper İncedalcı’dan oluşan Koç Üniversitesi ekibi, üçüncülüğü ise ClockCycle projesi ile Yrd. Doç. M. Elif Karslıgil danışmanlığında bilgisayar mühendisliği öğrencileri Merve Gencer, Taygun Kekeç, Yunus Emre Pektaş oluşan Yıldız Teknik Üniversitesi ekibi kazandı.

Bu yıl ilk defa, projelerde Windows 7, Windows Live ve Internet Explorer 8 yazılımları kullanımına bağlı olarak yapılan değerlendirme sonucunda Dokuz Eylül Üniversitesi’nden Chain projesi ile Imagine Cup’a katılan ekibe Windows Experience Özel Ödülü verildi. Bu Özel ödülün sahibi de Semih Utku danışmanlığındaki bilgisayar mühendisliği öğrencileri Gülşah Yıldızoğlu, Gizem Gülşen ve Buğra Kocatürk oldu. Imagine Cup Türkiye seçmelerinde birinci olan ekip üyelerine yarışmanın üç yıldan beri sponsoru olan Casper tarafından Nirvana notebook, ikinci ekip Casper Minibook ve üçüncü ekip ise LCD monitör almaya haz kazandı. Windows Experience Özel Ödülü’nü kazanan ekip üyelerine de minibook ödülleri verildi.

Yarışmaya katılan bütün ekipleri kutluyor, Dünya Finallerinde Yeditepe Üniversitesi'ne başarılar diliyoruz.

3 yorum:

  1. Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. seneye biz de kulüp olarak imagine cup'a katılmaya karar verdik :)

    YanıtlaSil
  2. Arkadaşlar Imagine Cup'ta aslında yazılım tasarımı diye bişey yoktu. Ben bizzat katıldım ve hepsini izledim ve dinledim. En iyi Gazi Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi'ydi. Bence bu iki üniversiteye de haksızlık yapıldı. Yine birilerinin oyunu vardı bence. Sanki Yeditepe'nin öğrencileri 1. olacaklarını biliyorlarmış gibi çok sakin karşıladılar 1.liği.

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil