2 Nisan 2009 Perşembe

Imagine Cup 2008 overview ,Imagine Cup 08'de neler oldu?

Ufuk Kılıç'ın klavyesinden;

Imagine Cup 2008 Oyun Geliştirme Semineri
•Ajanda
-Imagine Cup 2008 Oyun Geliştirme Kategorisi
-Oyun Geliştirme –Cem Sermen, Sobee Yazılım
-Oyun Geliştirme Yaşam Döngüsü-Oyun Geliştirme‟nin Amaçları-Oyun Senaryosu Oluşturmak-Oyun İçeriği ve Tasarımı Oluşturmak-Oyunların İş Dünyasındaki Yeri ve Geleceği-Örnek: İstanbul Kıyamet Vakti Oyunu Nasıl Geliştirildi


•100 ülke‟den 130.000‟nin üzerinde öğrencinin yarıştığı dev yarışma
•Farklı dünya ülkelerinden binlerce öğrencinin yarıştığı teknoloji yarışması
•Dünya finali her yıl farklı bir dünya ülkesinde düzenlenmekte, kültürel değerler yansıtılmakta...
•Teknolojileri kullanarak ve yaratıcılıklarını ortaya koyarak, kişisel potansiyelinizi keşfedebileceğiniz 9 farklı yarışma kategorisi ve böylesine eşsiz bir ortam Imagine Cup ile olanak sağlanıyor.

6. Yılında Imagine Cup2003 -Barcelona, İspanya
Imagine Cup formed2004 -Sao Paulo, Brezilya
“Imagine a world where smart technology makes everyday life easier”2005: -Yokohama, Japonya
“Imagine a world where technology dissolves boundaries”2006: Agra, Hindistan
“Imagine a world where technology enables us to live healthier lives”2007: Seoul, Güney Kore
“Imagine a world where technology enables a better education for all”2008: Paris, Fransa
“Imagine a world where technology enables a sustainable environment”

Oyun Geliştirme Yarışması

•Video oyunları her geçen gün eğlence dünyasının vazgeçilmez bir parçası haline gelirken, Imagine Cup ,öğrencilere oyunları sosyal sorumluluk bilinciyle birleştirme fırsatı sunuyor.
•Bu sene ilk kez yarışmada yer alacak olan oyun geliştirme dalında, öğrenciler yaratıcılıklarını ve teknik becerilerini hem eğlenceli, hem de temamız olan “sürdürülebilir çevre ” konusunda sosyal mesajı olan bir oyun yaratmak için kullanacaklar.
•Microsoft‟un çığır açan yeni XNA Game Studio Express „ini kullanıp, dünyanın her yerinden yarışmacılar oyunlarını uluslar arası alanda tanıtma fırsatı bulacaklar.

OYUNGELİŞTİRME YARIŞMASINDAN BÜYÜK FIRSAT

Kazanalar para ödüllerinin yanında, oyunlarını tüm dünyada populer olan Xbox LIVE Arcade ve MSN Games servislerinin bir parçası haline getirmek için Microsoft Oyun bölümü yöneticilerine sunma şansına sahip olacak.Ayrıca, birinciliği kazanan takımı ya da bireyi Microsoft‟un Interactive Entertainment Business departmanında bir stajyerlik fırsatı bekliyor.

Detaylı bir şekilde PDF olarak görmenizi tavsiye ediyorum. Gerçekten yararlı bağlantıların ve açıklamaların görsel olarak zenginleştirilmiş bir bütünü olarak bu PDF dosyasını http://imaginecup.msakademik.net/IC2008_OYUN_DEV.pdf indirebilirsiniz. PDF dosyasını açabilmeniz için Adobe Reader Öneriyorum onu da burdan indirebilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder