18 Nisan 2009 Cumartesi

Microsoft Imagine Cup 2009 Türkiye finali yapıldı

Microsoft Türkiye Genel Müdürü Çağlayan Arkan, Imagine Cup yarışmasında bu yıl Türkiye'nin, 9 bin 300 kayıtlı öğrenciyle 8'inci sırada yer aldığını söyledi.



Microsoft Türkiye Ofisi'nde düzenlenen "Imagine Cup 2009"un Türkiye finali tamamlandı.

Microsoft'un gençleri yaratıcı düşünmeye ve teknolojiden daha fazla yararlanmaya teşvik etmek için gerçekleştirdiği finalin ödül töreninde konuşan Arkan, Türkiye'den yarışmaya katılanların arttığına dikkati çekti.

Arkan, Imagine Cup'a dünya çapında 67 ülkeden 300 bin öğrencinin başvurduğunu belirterek, "Imagine Cup yarışmasında bu yıl Türkiye, 9 bin 300 kayıtlı öğrenci ile 8'inci sırada yer alıyor" dedi.

Microsoft Türkiye olarak gençleri küresel yarışma ortamlarına hazırladıklarını söyleyen Arkan, ödül törenine katılan öğrencilere şöyle seslendi:

"Türkiye sınırları içindeki başarı ne sizi ne de bizleri hiçbir yere taşımayacak. Türkiye, dünyanın 17. büyük ülkesi, ama internet kullanımında, e-devlet kullanımında 40-50'inci sıralardayız. Bizim ilk 10'larda olmamız gerekiyor. Türkiye, potansiyeli çok yüksek bir ülke. Kalkınması, bilginin ve teknolojinin etkin kullanımına bağlı."

Arkan, yaptıkları işin bir projeyle kısıtlı olmadığını ifade ederek, "Imagine Cup'da daha önce gençlerimizin çok başarılı projelere imza attığına tanık olduk. Yenilikçi ve girişimci ruha sahip gençlerimizin tüm dünyaya birbirinden mükemmel projeler sunabileceğini biliyoruz. Microsoft Türkiye, sayısız proje ve programlarla gençleri bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da desteklemeye devam edecektir" diye konuştu.

Ödül sponsoru Casper'ın Üst Yöneticisi (CEO) Charlotte Lamprecht de Casper'ın 3 gencin hayalleriyle kurulduğunu belirterek, "Microsoft'un 'Türkiye bilişimle kalkınıyor' yaklaşımına sponsor olmaktan gurur duyuyor ve kendimizi bu devrimin kilit oyuncularından biri olarak konumlandırıyoruz" diye konuştu.

Ödüller

Birleşmiş Milletler Milenyum hedefleri ışığında ve "Zorlu problemlerin teknoloji ile çözüldüğü bir dünya düşleyin" teması çerçevesinde hazırlanan projelerin yarıştığı Imagine Cup'da birinciliği, 7 ekip arasından "Cogostuff" adlı projeyle Yeditepe Üniversitesi ekibi kazandı.

Birinci olan proje, Mısır'da gerçekleştirilecek dünya finalinde Türkiye'yi temsil edecek.

Törende birinci ekibe ödül olarak Casper Notebook verilirken, bu yıl ilk defa, projelerde Windows Live ve Explorer 8 yazılımları kullanımına bağlı olarak yapılan değerlendirme sonucunda Dokuz Eylül Üniversitesinden "Chain" adlı projeye Windows Experience özel ödülü, ekip üyelerine de Casper Minibook verildi

CNNTURK

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder