23 Mayıs 2009 Cumartesi

Ekibinizi Kuramıyor musunuz?

Merhaba arkadaşlar.
Imagine Cup'a katılmak için fazlasıyla teknolojik donanıma sahip insanları kendi ekibinizde istiyor fakat önünüze engeller çıkıyor ise ilk olarak şunu söylemek istiyorum.
Imagine Cup'a katıldığınız andan itibaren zaten Microsoft'un size sunduğu imkanlar ile (DreamSpark , IT Academy Student Pass, Msakademik.net adresindeki makaleler vs ) kendinizi geliştiyor ve teknolojik donanım olarak ciddi bir ilerleme gösteriyorsunuz.

Bu konuda kendinize güveniniz tam olsun. En önemli olanı teknolojiyi sevmek, Microsoft ürünlerini yakından takip etmek,etkinliklerine katılıp sorularınızı etkinliklerde sorup-öğrenmek(Bunun için www.msakademik.net adresindeki etkinlikleri takip edebilirsiniz.) gelişiminiz için yararlı olacaktır.

Gelelim ekibe kişi bulma konusuna.
Genelde yaptığınız hata şudur diye düşünüyorum; ilk olarak arkadaş çevrenizden samimi olduğunuz ve sizle aynı seviyede veya aynı şeyleri bilen kişileri seçmeniz.
Şunu söylemek istiyorum;
Imagine Cup'a katıldığınızda derece istiyorsanız danışmanınızla birlikte uyumlu çalışan bir EKİP olabilmeniz gerekiyor.
Başarılı bir ekipte herkesin görevi ve katkısı farklı olmalıdır.
Herkes aynı işi yaparsa yaratıcı ürünler sunamazsınız.

Öncelikle çevrenizde sizden farklı özellikleri olan kişileri seçin.Bulamadığınızı varsayarak; diğer üniversitelerdeki bilişim kulüplerinin yöneticileriyle iletişime geçin, Facebook'ta Imagine Cup veya Msakademik gruplarına girin; '' Imagine Cup için ekip kuruyorum'' dediğinizde bile birçok katılımcı adayınız olur:)

Eğer kararlı değilseniz ekip kurarken aldığınız olumsuz geri dönüşlerin yanında bir de "Ya nasıl yapacaksın , ne kadar biliyorsun?" gibi laflar hevesinizi kaçırabilir.

Önemli olan kararlı olduğunuzu gösterebilmek, çevrenizden buna benzer tepki aldığınızda ilk işiniz diğer üniversitelerin kulüpleriyle iletişime geçmek olsun.Bu konuda sağ taraftaki bağlantılardan bana e-posta yoluyla ulaşırsanız istediğiniz üniversitenin bilişim kulübü ile iletişime geçmenize yardımcı olurum.

Kararınızdan lütfen vazgeçmeyin.Imagine Cup sadece bir yarışma değil, iyi bir gelecek, iyi bir uygulama alanı, en önemlisi; güzel dostluklar ve çevre demektir.

Sadece o ortamdaki enerjiyi hissetmeniz için bile yarışmaya katılmanızı öneririm:)

1 yorum:

  1. Bu yazıyı okuduktan sonra seneye yarışmaya katılma hevesim daha da arttı =)..

    Çok güzel bir makale olmuş..Teşekkür ederiz :)..

    YanıtlaSil