21 Eylül 2012 Cuma

En Hızlı Web Browser


2.000 popüler web sayfası üzerinde yapılan web tarayıcısı testinden bakın kim galip çıktı!
 Önde gelen  web  tarayıcıları arasında hız olarak çok büyük bir fark olup olmadığı tartışılır. Aynı şekilde tarayıcılar, işlev bakımından da son derece zenginler ve aralarında bir seçim yapmak   Web sitelerinin hızını ölçen bir şirket olan Strangeloop'un  testi  Internet Explorer 10, şu an piyasadaki en hızlı  web  tarayıcısı olduğu sonucuna vardı.
 
Strangeloop'un 14 sayfalık raporunda 2.000  web  mağazasında yapılan  testlerin  sonuçları yer alıyor.  Web sitelerini seçerken Alexa.com'daki sıralamaları dikkate alınmış. Her  web sitesi, WebPageTest adındaki bir araç yardımıyla  sınanmış. Geliştiricilerinin başında  Google 'ın bulunduğu WebPageTest,  web  sayfalarının yüklenme süresini gerçek  kullanıcının  gözünden  test  ediyor.  Testlere  katılan tarayıcılar ise  Chrome  20, Firefox 13, IE7, IE8, IE9 ve IE10 olmuş.
 
Sonuçlara göre IE10,  Chrome  20'den yüzde 8 daha hızlı. Ancak 2011 raporuna göre sayfaların yüzde 9 daha yavaş yüklendiği gözleniyor. Bunun nedeni ise sayfaların daha karmaşık ve işlevsel hale gelmesi olarak görülüyor. Firefox 13'den de biraz daha hızlı olan IE10'un ortalama sayfa  yükleme  süresi 6.392 saniye. Firefox'un ortalama sayfa yükleme  süresi 6.395 saniye iken  Chrome  20, sayfaları ortalama 6.906 saniyede yüklüyor.
 
Testin  sonuçlarından oldukça memnun olan Microsoft ise Strangeloop Networks'ün raporundan dolayı sevinç duyduklarını, web tarayıcılarında gerçek hayat performansının çok önemli olduğunu ve IE takımının bu iş üzerinde bir süredir çalıştığını söyledi.
 
Internet Explorer 10 testlere göre sayfaları en hızlı açan tarayıcı olsa da, şu an sadece Windows 8'de kullanılabiliyor ve Windows 7 için henüz yayınlanmamış bulunuyor. Dolayısıyla bugün çok az sayıda kullanıcı IE10'u kullanma şansı buluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder